Annons

Saffrans- och mandelkaka

1h 20min
0
Betygsätt
Portioner
Av Bakarna Kategori Bakverk & kakor 3 juli, 2012 Tidning baka
Saffrans- och mandelkaka

Ingredienser

400 g
mandelmassa
160 g
smör - rumstempererat
1 dl
Socker
4 st
Ägg
1 g
safran
1 dl
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver

till servering

   
vispad grädde eller vaniljglass

Tillagning

1h 20min
  1. Sätt ugnen på 150°. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn, rör ihop den med smör och socker, gärna i en bakmaskin. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna och fortsätt vispa lite till. Smörj och mjöla en rund form med 22 cm diameter. Grädda kakan i cirka 50 minuter. Låt kakan svalna innan den lossas ur formen.
  2. Servera kakan med vispad grädde eller vaniljglass.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.