Annons

Rotselleri och svampar i soppa

30min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Thomas Drejing
Av Thomas Drejing Kategori Soppa 26 augusti, 2012 Tidning mat & vänner

Ingredienser

8 dl
brynt grönsaksbuljong
500 g
rotselleri
100 g
potatis
400 g
blandad svamp
3  
vitlöksklyftor
100 g
gul lök
50 g
brynt smör
   
Smör
   
salt och vitpeppar

Tillagning

30min
  1. Skär rotsellerin i centimeterstora kuber, spara kantbitarna. Koka cirka 100 g av kantbitarna från rotsellerin mjuka tillsammans med potatisen. Mosa rotsellerin och potatisen, blanda med cirka 50 g brynt smör, smaka av med salt och lite nymald vitpeppar. Rensa svampen; skär 2/3 i centimeterstora bitar, medan övrig svamp behålls hel. Skiva löken tunt. Hacka vitlöken. Smält ner en klick smör i en rymlig kastrull; svetta lök, vitlök och rotselleri på medelgod värme under lock. När sellerin börjar mjukna tillsätts den skurna svampen, låt allt bli genomvarmt. Tillsätt buljongen, ge den ett uppkok, smaka av med salt och peppar. Stek resterande svamp i smör. Om du så här på sensommaren har chans att få rotselleri med blast kan du med fördel steka bladen och servera till soppan.
  2. Servering: Servera soppan med en klick av moset toppat med hela svampar och selleriblad. Om du inte har selleriblad så smakar det utmärkt med persilja till.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.