Annons

Rotfruktsbiffar med yoghurtsås

30min
0
3.7
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 13 januari, 2015 Tidning mat & vänner
Rotfruktsbiffar med yoghurtsås

Ingredienser

Rotfruksbiffar

200 g
potatis
100 g
palsternacka
100 g
morötter
50 g
selleri
50 g
gul lök
50 g
purjolök
80 g
ströbröd
2 dl
Vatten
3 st
Ägg
50 g
riven parmesanost
3 kvistar
timjan
2 msk
chilisås
   
Salt
   
svartpeppar

Yoghurtsås

7 dl
naturell yoghurt
0.5 dl
Gräslök
0.5 dl
Honung
3 msk
chilisås
   
svartpeppar

Tillbehör

4 dl
matkorn

Tillagning

30min
  1. Rotfrukter: Skala och riv alla rotfrukter samt löken grovt. Låt ströbrödet svälla i vattnet. Blanda rotfrukterna med ströbrödet. Tillsätt ägg, kryddor, chilisås och parmesanost.
  2. Gör ett stekprov med lite av smeten. Forma biffar av smeten och stek i het panna 1 minut på varje sida. Grädda färdigt i ugn på 170° i 10 minuter.
  3. Yoghurtsås: Låt yoghurten rinna av i kaffefilter. Finhacka gräslöken. Blanda alla ingredienser och smaka av med svartpeppar.
  4. Koka matkornen enligt anvisning på paketet och servera till rotfruktsbiffarna. Ringla över yoghurtsåsen.

Tips från kocken

"Rotfrukter såsom potatis, rovor och kålrot har alltid varit en stor del av den finska matkulturen. Lök användes dock till en början som kryddväxt."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.