Annons

Rödbetskex med getostkräm

3h 25min
0
Betygsätt
12 Stycken
Av Elin Levander Kategori Smårätter 26 juni, 2012 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

Kex

2 st
Kokta rödbetor
2.5 dl
Vetemjöl
0.5 tsk
Bakpulver
60 g
Smör
1 dl
riven parmesanost

Getostkräm

500 g
Philadelphiaost
0.5 dl
crème fraiche
200 g
getost
1 tsk
Honung
1 tsk
Salt
1 tsk
svartpeppar

Tillagning

3h 25min
  1. Koka rödbetorna mjuka och låt svalna. Riv dem fint. Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör dem snabbt till en sammanhållen deg. Rulla till en rulle och plasta in i plastfolie. Låt stå och vila i kyl minst 3 timmar.
  2. Värm ugnen till 200°.
  3. Skär rullen i centimeterstora bitar och lägg på en plåt. Grädda kakorna i ca 10 min. Låt svalna på plåten.
  4. Mixa alla ingredienserna till getostkrämen i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Klicka getostkräm på ett rödbetskex och lägg sedan ytterligare ett kex ovanpå som lock.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.