Annons

Rödbetor med hallonvinägrett och getost

20min
0
Betygsätt
6 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Förrätt 24 augusti, 2012 Tidning matmagasinet
Rödbetor med hallonvinägrett och getost

Ingredienser

Rödbetor med getost

1 knippe
färska rödbetor
0.5 dl
pinjenötter
75 g
ärtskott eller rucola
200 g
mjuk färsk getost

Dressing

1 msk
hallon- eller balsamvinäger
2 msk
Olivolja
2 krm
Salt
1 krm
nymald svartpeppar

Tillagning

20min
  1. Skär av rödbetsblasten men lämna några centimeter och rottråden. Koka dem 15–20 min, prova med sticka att de är mjuka. Häll av vattnet och spola rödbetorna under kallt vatten och gnid av skalet. Klyfta dem.
  2. Blanda samman dressingen och häll den över rödbetorna. Rosta pinjenötterna i medelvarm stekpanna, passa noga så att de inte bränns. Fördela ärtskott eller rucola och rödbetor på assietter eller i skålar. Fördela osten över rödbetorna och strö över pinjenötterna. Foto: Ulrika Pousette

Passar till

Smårätter
Potatisknyten
Av rebecca
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.