Annons

Räkcocktail med rhode islandsås

30min
0
4
4 Portioner
Av recept.se Kategori Förrätt 21 augusti, 2012 Tidning mat & hälsa
Räkcocktail med rhode islandsås

Ingredienser

Räkcocktail

0.5 st
isbergsalladshuvud
40 st
räkor med skal
8 st
gröna sparrisar
1 nypa
nymalen vitpeppar
1 st
citron
1 st
avokado
2 dl
Rhode islandssås
1 knippe
dill

Rhode islandsås

5 msk
majonäs
3 msk
chilisås
3 msk
gräddfil
1 st
kapsyl konjak
1 nypa
Salt
1 nypa
vitpeppar

Tillagning

30min
  1. Strimla isbergssalladen fint och lägg i iskallt vatten. Skala räkorna. Skölj sparrisen och skär av 3 cm från roten. Gnid in dem i salt och nymalen vitpeppar samt några droppar citron. Grilla dem 5–6 minuter i ugnen.
  2. Torka salladen. Lägg salladen i botten av ett cocktailglas. Lägg räkorna i glaset och sedan sparrisen och avokadoskivor. Ringla över Rhode island-såsen och garnera med citronklyfta och dill.
  3. Rhode islandsås: Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.