Annons

Rågbröd i lerkruka

48h
0
Betygsätt
4 Stycken
Av Chateau Foret Kategori Matbröd 20 juni, 2012

Ingredienser

Rågbröd i lerkruka

380 g
Rågmjöl
380 g
Fullkornsdikel
50 g
Rågkross
1000 g
Rågsurdeg
300 g
Filmjölk
20 g
Maltmjöl
30 g
Salt
   
God fröblandning
   
4 lerkrukor

Tillagning

48h
  1. Blanda samman allt utom salt i en degblandare, kör i 10 minuter på låg hastighet. Tillsätt saltet och kör i ytterligare 5 minuter. Olja 4 krukor. Skär ut 4 runda smörpappersbitar och lägg i botten för hålet, lägg lite blandade goda frön i botten och fördela degen i krukorna. Fröa sedan på toppen.
  2. Kalljäs över natten i kyl. Låt jäsa till det dubbla. Baka av på 250° tills brödet når 98° i innertemperatur. Bröden blir bäst efter att ha fått vila 1 dag efter bakning.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.