Annons

Rådjurssadel

40min
0
Betygsätt
Portioner
Av Elin Levander Kategori Huvudrätt 26 juni, 2012 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

Rådjurssadel

1.5 kg
rådjurssadel (stek eller filé)
30 g
Smör
5 tsk
salt (mängd kan ändras efter smak)
5 tsk
peppar (mängd kan ändras efter smak)

Tillagning

40min
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Putsa köttet från hinnor och fett. Lägg på smöret så det kan rinna ner över köttet i ugnen. Ett tips är att använda osthyveln och skära breda, tunna skivor av smöret. Salta och peppra generöst. Sätt in mitt i ugnen i 30–40 minuter. Använd en stektermometer för att få exakt rätt temperatur på köttet. Ös gärna köttet under stektiden med det spad som bildas.

Tips från kocken

"Rådjur är ett magert och ganska torrt kött. Var därför noga med att inte steka det för länge. Innertemperaturen ska helst inte överstiga 60 grader."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.