Annons

Rabarberscones

45min
0
Betygsätt
10 Stycken
Av recept.se Kategori Frukost 6 juli, 2012 Tidning isabellas
Rabarberscones

Ingredienser

Rabarberscones

250 g
rabarber
2 msk
Socker
1 tsk
vaniljsocker
125 g
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
50 g
Socker
0.5 dl
Mjölk
1 dl
Vispgrädde

Tillagning

45min
  1. Skär rabarbern i bitar om ca 1 cm, och lägg dem i en kastrull tillsammans med 2 msk socker och vaniljsocker. Låt rabarbern sjuda några minuter. Ta från värmen och låt svalna.
  2. Lägg mjöl, bakpulver och socker i en skål, tillsätt mjölk och grädde och rör ordentligt. Tillsätt rabarbern och rör ihop till en deg. Degen ska vara fuktig, men inte flytande, tillsätt ev lite mer mjöl. Forma till små bollar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 180° varm ugn i 15–20 minuter.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.