Annons

Rabarberpaj med kardemummasmul

1h 20min
0
5
10 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Bakverk & kakor 22 augusti, 2012 Tidning matmagasinet
Rabarberpaj med kardemummasmul

Ingredienser

Mördeg

3 dl
Vetemjöl
2 msk
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
125 g
Smör
1 st
äggula

Fyllning

500 g
ansad rabarber
1.5 dl
strösocker
2 msk
majsstärkelse

Kardemummasmul

25 g
Smör
0.5 dl
Vetemjöl
2 msk
strösocker
1 tsk
stött kardemumma

Tillagning

1h 20min
  1. Mördeg: Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller en skål. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela alltsammans med fingertopparna. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Ställ den kallt minst 30 min. Sätt under tiden ugnen på 200°.
  2. Fyllning: Skiva rabarbern tunt och blanda den med ½ dl socker. Låt stå medan degen kyls.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–12 min. Häll av vätskan från rabarbern och blanda på nytt med 1 dl strösocker och majsstärkelse. Fördela rabarbern på det förgräddade pajskalet.
  4. Kardemummasmul: Smält smöret och blanda ner vetemjöl, socker och kardemumma. Finfördela smulet över rabarbern. Grädda 15–20 min i nedre delen av ugnen. Foto: Pepe Nilsson

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Servera med vaniljglass eller grädde."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.