Annons

Rabarberflarn

45min
0
Betygsätt
8 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 27 juni, 2012
Rabarberflarn

Ingredienser

2 st
smördegsplattor

rabarberkompott

200 g
rabarber
2 msk
Socker
1 msk
Vatten

mandelmassa

5  
cm ingefära
100 g
Mandel
1 st
vaniljstång
4 msk
Farinsocker
1 msk
Vatten
1 st
ägg till pensling

servering

   
Florsocker
   
Vaniljglass

Tillagning

45min
  1. Kavla ut smördegsplattorna till cirka 20x20 cm stora rutor. Dela varje ruta i 4 kvadrater och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Nagga hål med en gaffel i dem men lämna 1 cm runt kanten orörd. Täck rutorna med plastfilm och ställ i kylen. Värm under tiden ugnen till 200°.
  2. rabarberkompott: Skala rabarberna och skär dem i små bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten. Koka upp, tillsätt socker och låt sjuda tills sockret smält och rabarbern mjuknat. Ställ åt sidan.
  3. mandelmassa: Mixa mandeln fint. Skala och riv ingefäran. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Mixa ihop mandel, vaniljfrön, ingefära, vatten och farinsocker till en massa.
  4. montering: Ta ut smördegsrutorna ur kylen och pensla dem med uppvispat ägg. Fördela först mandelmassan på rutorna, sedan rabarberkompotten ovanpå. Grädda i cirka 20 minuter. Ta ut, pudra över florsocker och servera med vaniljglass.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.