Annons

Rabarber- och kardemummaglass

4h 30min
0
4
4 Portioner
Av recept.se Kategori Efterrätt 27 juni, 2012
Rabarber- och kardemummaglass

Ingredienser

rabarberkompott

200 g
rabarber
1 msk
Vatten
1 tsk
citronsaft
0.5 dl
Socker

glass

4 st
Äggulor
1 dl
Florsocker
0.5 tsk
äkta vaniljpulver
1 tsk
kardemummakärnor - nystötta
3 dl
Vispgrädde
   
rabarberkompott

Tillagning

4h 30min
  1. rabarberkompott: Skölj och skär rabarberstjälkarna, först på längden och sedan i 4 cm långa bitar. Lägg rabarberbitarna i en kastrull tillsammans med vatten, citronsaft och socker. Sjud på svag värme tills rabarbern mjuknar, cirka 7–10 minuter. Låt svalna och ställ sedan kallt.
  2. glass: Vispa äggulor, florsocker, vaniljpulver och kardemumma pösigt. Vispa grädden och blanda den med smeten. Klicka i den kalla rabarberkompotten och vänd runt den i glassmeten med en gaffel. Frys alltsammans i minst 4 timmar.
  3. servering: Ta ut glassen ur frysen och ställ i kylskåp 30 minuter före servering.

Passar till

Bakverk & kakor
Rabarberflarn
Bakverk & kakor
Rabarberpraliner
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.