Annons

Rabarber i smördegsknyten

40min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Efterrätt 6 juli, 2012 Tidning isabellas
Rabarber i smördegsknyten

Ingredienser

Rabarber i smördegsknyten

400 g
rabarber
50 g
vinbär
4 msk
Socker
1 paket
färdigköpt smördeg
0.5 dl
mjölk till pensling
2 msk
Pärlsocker
2 dl
grekisk yoghurt

Tillagning

40min
  1. Skär rabarbern i mindre bitar, ca ½ cm stora, och lägg dem i en skål med vinbär och socker. Vänd ihop. Skär smördegen i 4 cirklar med Ø 17 cm. Lägg smördegen på plåt klädd med bakplåtspapper, och fördela rabarbermassan i mitten av varje smördegscirkel. Vik upp degen runt frukten. Gör små veck i smördegen och tryck ihop lätt runt fyllningen.
  2. Pensla smördegen med mjölk, och strö pärlsocker ovanpå. Grädda smördegsknytena i ugnen vid 200° i 15–20 minuter, tills de är ljusbruna. Serveras ljumma med en klick grekisk yoghurt på toppen.

Tips från kocken

"Öka eller minska på mängden socker beroende på hur sött du vill ha det."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.