Annons

Pumpakola

2h
0
Betygsätt
16 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 21 juni, 2012 Tidning baka
Pumpakola

Ingredienser

Pumpacrème

300 g
Mjölkchoklad
1  
butternutsquash
1 paket
Kondenserad mjölk
15 g
Vit choklad - smält
1 msk
Apelsinsaft
1 tsk
Gin

Karamelliserade pumpafrön

1 dl
Pumpafrön
30 g
strösocker
0.5 tsk
Salt
200 g
Mjölkchoklad
10 g
Kakaosmör

Tillagning

2h
  1. Pumpacrème: Skär pumpan i tärningar och koka dem mjuka i vatten. Mixa till en slät puré. Koka en burk kondenserad mjölk (hela burken ska ner i kastrullen) i vatten i cirka 3 timmar, låt svalna innan du öppnar den. Blanda sedan 3⁄4 dl av pumpapurén med 15 g av den kondenserade mjölken (som nu blivit till en dulce de leche), smält vit choklad, apelsinsaft och gin. Mixa allt slätt.
  2. Karamelliserade pumpafrön: Rosta pumpafröna lätt i en torr, het stekpanna. Strö sedan på socker och låt pumpafröna karamelliseras. Strö över salt. Strö ut fröna på smörpapper och låt stelna.
  3. Montering: Fyll hälften av skalen med pumpacrème. Smält mjölkchokladen och locka pralinerna genom att smälta chokladen igen. Häll chokladen över formen och se till att den kommer över hela formen. Ta sedan en palett eller en bred kniv och skrapa bort all överflödig choklad. »Limma« fast ett pumpafrö mitt i med hjälp av lite smält choklad. Ta resten av skalen (16 stycken) och skär med en uppvärmd skalpell eller liten vass kniv ett hål i varje lock; det underlättar att använda en värmepistol när man ska värma upp kniven. »Måla« eventuellt kanterna runt hålet med gult/orange kakaosmör. Smält sedan lite choklad och ta hjälp av en pensel för att måla lite runt kanterna och på så sätt klistra ihop en fylld halva med den andra halvan (med hålet i). Nu ska det ha blivit ett »tittägg« av det hela.

Passar till

Bakverk & kakor
Vinnarpralinen
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.