Annons

Prinsesstårta

0
3
Portioner
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 26 juni, 2012 Tidning mat & hälsa
Prinsesstårta

Ingredienser

Tårtbotten

0.75 dl
sukrin
0.25 dl
bakepro
1.5 dl
Mandelmjöl
0.5 dl
Vaniljpulver
1 tsk
Bakpulver
   
smör till formen

Fyllning 1

3.5 dl
Vispgrädde
0.5 dl
Mjölk
0.5 dl
sukrin
2 st
Äggulor
4 st
Gelatinblad
0.5 dl
sukrin melis
0.5 tsk
Vaniljpulver

Fyllning 2

2.5 dl
Vispgrädde
2 msk
sukrin

Marsipan

4 dl
Mandelmjöl
1 dl
sukrin
2 msk
Vatten
   
karamellfärg om så önskas

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sukrin riktigt fluffigt. Tillsätt alla torra ingredienser och rör ihop. Rita av botten på en springform på ett bakplåtspapper och klipp ut. Smält lite smör och smöra fast pappret i botten av formen. Smöra resten av formen. Häll smeten i en springform och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
  2. Delta kakan i två delar när den svalnat.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm upp grädde, mjölk, sukrin och äggulor i en kastrull. Det ska sjuda, inte koka. Rör ner det blötlagda gelatinbladen. Ställ kastrullen i kallt vattenbad för att snabbt kyla ner. Rör om då och då.
  4. Vispa grädden tjock, tillsammans med sukrin melis och vaniljpulver. Vänd ner grädden i fyllningen och rör om. Ställ kallt och rör om då och då.
  5. Blanda ihop mandelmjöl, sukrin och vatten till marsipan. Kavla tunt massan mellan dubbla lager gladpack. Lyft bort ena lagret.
  6. Bred ut fyllningen tjockt mellan locken. Lägg liten mer i mitten så att tårtan får en rundning. Lägg på det övre locket.
  7. Vispa grädden med sukrin och bred ut på tårtan. Lägg försiktigt på marsipanlocket och ta bort gladpacken och tryck till.  
  8. Avsluta med att sikta sukrin på locket.

Passar till

Smårätter
Köttfärspaj
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.