Annons

Portvinsmarinerad anklever med sparriscarpaccio

3h
0
Betygsätt
4 Portioner
Av Paul Norbert Kategori Smårätter 27 augusti, 2012 Tidning mat & vänner
Portvinsmarinerad anklever med sparriscarpaccio

Ingredienser

Portvinsmarinerad anklever

250 g
anklever
1 msk
portvin
1 msk
madeira
5 g
Salt
   
nymalen vitpeppar

Tryffeldressing

3 msk
vitvinsvinäger
2 dl
Olivolja
1.5 msk
tryffelolja
2 msk
Honung
1 tsk
tryffel - hackad
2 msk
fransk senap
   
Salt
   
vitpeppar - malen
   
vitlök - pressad
4 st
sparris vita tjocka

Tillagning

3h
  1. Portvinsmarinerad anklever: Rensa gåslevern och grava den i salt, nymalen vitpeppar, portvin och madeira. Låt dra några timmar och lägg upp i en form klädd med plastfilm. Ställ formen i press i 3 dygn. Stjälp upp och skiva i skivor.
  2. Tryffeldressing: Mixa allt till en slät dressing. Skala sparrisar och skär de i lövtunna skivor på längden och marinera i tryffeldressingen. Lägg upp tillsammans med anklevern.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.