Annons

Piroger

50min
0
5
20 Stycken
Av recept.se Kategori Smårätter 25 juni, 2012
Piroger

Ingredienser

deg

75 g
Smör
2.5 dl
Mjölk
25 g
Jäst
0.5 tsk
Salt
7 dl
mjöl

fyllning

3 dl
prästost
250 g
keso
1 st
syrligt äpple
1 st
knippe färsk rosmarin
150 g
parmaskinka
50 g
pinjenötter
   
salt och peppar

Tillagning

50min
  1. deg: Smält smöret. Häll i mjölken och värm till 37°. Smula jästen i en bunke och häll över vätskan. Tillsätt salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
  2. fyllning: Riv osten och blanda den med keso. Skala och riv äpplet grovt och blanda ner. Hacka rosmarin och skinka och rör ner detta. Salta och peppra. Rosta pinjenötterna.
  3. Värm ugnen till 250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en rulle. Dela rullen i 20 delar, platta ut varje del till en rund platta. Lägg en sked fyllning på ena halvan av varje platta och toppa med pinjenötter. Vik över den andra halvan över fyllningen och tryck ihop kanterna ordentlig med en gaffel. Pensla pirogerna med ägg och grädda i 6–8 minuter.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.