Annons

Pias lasange

0
Betygsätt
5 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 25 juni, 2012 Tidning mat & hälsa
Pias lasange

Ingredienser

500 g
Nötfärs
1 paket
krossade tomater
1 st
röd lök
1 st
vitlöksklyfta
1.5 tsk
sambal oelek
2 dl
crème fraiche
1 paket
dessertost(Crème Bonjour) med vitlök
1 st
ekologisk kött- eller grönsaksbuljongtärning
2 st
zucchini
150 g
riven ost eller några skivor hårdost
   
smör att steka i
   
chilipulver
   
svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka vitlök och rödlök och stek i rikligt med smör. Bryn köttfärsen och blanda med löken. Häll krossade tomater och sambal oelek över köttfärsröran och rör om. Smula över buljongtärningen och låt koka upp. Tillsätt crème fraichen och dessertosten. Smaka av med chilipulver, svartpeppar och/eller andra kryddor och låt puttra på spisen i 10 minuter.
  2. Skölj zucchinin och hyvla den på längden med en osthyvel. Lägg ett lager zucchini-skivor i en smord ugnsfast form. Lägg på köttfärsröra och varva sedan zucchini och köttfärs. Sluta med köttfärs överst och strö över ost.
  3. Grädda ca 20–25 minuter, tills lasagnen har fått fin färg.

Passar till

Efterrätt
Hallonglass
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.