Annons

Petit-Chouer

1h 15min
0
Betygsätt
20 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 5 augusti, 2012 Tidning baka
Petit-Chouer

Ingredienser

bulle

75 g
Smör
1.5 dl
Mjölk
1.5 dl
Vetemjöl
2 st
Ägg
1 st
äggvita

fyllning

1 dl
Lemon curd
2 dl
Vispgrädde
   
Florsocker

Tillagning

1h 15min
  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret, häll i mjölken och låt blandningen koka upp. Ta av från plattan, vispa ner mjölet; vispa tills degen släpper kastrullen. Häll smeten i en bunke och vispa ner ett ägg i taget till en jämn smet. Vispa till sist ner äggvitan. Klicka ut små bollar, cirka 4 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper, inte för tätt. Grädda dem i 10 minuter, sänk sedan värmen till 175° och grädda i ytterligare 20 minuter. Ta ut och låt dem svalna på galler.
  2. Fyllning: Vispa grädden. Vänd ner lemon curd. Klipp eller skär av toppen på bullarna och spritsa ut fyllningen. Lägg på toppen igen som ett lock. Pudra över florsocker.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.