Annons

Persiljebröd med kikärter och rårörda rabarber

2h 20min
0
Betygsätt
20 Stycken
Av recept.se Kategori Matbröd 13 september, 2012 Tidning mat & vänner
Persiljebröd med kikärter och rårörda rabarber

Ingredienser

Persiljebröd med kikärter och rårörda rabarber

2 dl
persilja
2 dl
Vatten
20 g
Jäst
5 dl
dinkelmjöl
2 dl
kokta kikärter
1 dl
majonäs
1  
finriven vitlöksklyfta
1  
rabarber
0.5 dl
Socker
1  
skivad rödlök

Tillagning

2h 20min
  1. Skär rabarbern i små tärningar och bland med socker, låt dra 2 timmar. Kan göras dagen innan.
  2. Mixa vatten och persilja (det frå gärna vara persiljestjälkar). Tillsätt jäst, mjöl och 1 tsk salt och arbeta till en deg. Låt jäsa i cirka 45 minuter.
  3. Gör 1 eller 2 långsmala bröd som ska jäsa i cirka 30 minuter. Grädda i 200° i cirka 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.
  4. Hacka kikärterna och bland med majonnäs och finriven vitlök, salt och vitpeppar. Lägg kikärtsröran på brödet, gör en liten fördjupning och lägg rabarbern där i. Toppa med fina skivor av rödlök.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.