Annons

Pavlova

10h
0
Betygsätt
8 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 5 augusti, 2012 Tidning baka
pavlova

Ingredienser

2 st
Äggvitor
1.5 dl
strösocker
1 krm
Bakpulver
0.5 krm
Salt

fyllning

2 dl
Vispgrädde
0.5 l
färska bär

Tillagning

10h
  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker, bakpulver och salt. Klicka ut smeten i 8 högar på en plåt med bakplåtspapper. Gör med en sked en fördjupning i mitten på varje. Sätt in marängerna i mitten av ugnen, stäng av den och grädda i minst 4 timmar utan att öppna luckan, gärna över natten.
  2. Montering: Vispa grädden. Mosa hälften av bären och rör ner dem i grädden. Fyll marängerna med bärgrädden och garnera med resten av bären.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.