Annons

Pata negra med krutonger, vit sparris och pocherat ägg

0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Förrätt 26 augusti, 2012 Tidning mat & vänner
Pata negra med krutonger, vit sparris och pocherat ägg

Ingredienser

Krutonger

1 st
ciabatta
   
Olivolja
   
flingsalt

Vit sparris

400 g
vit sparris
   
Salt
   
Socker
1 st
citron

Pocherade ägg

4 st
Ägg
1 tsk
ättika
   
Salt
16 skivor
pata negra
   
Olivolja
   
flingsalt
   
basilika

Tillagning

  1. Krutonger: Riv bitar av brödet och stek dem på medelvärme i olivolja och flingsalt till fin färg.
  2. Vit sparris: Skala sparrisen. Koka upp vatten och salt med en nypa socker och ett par citronskivor. Lägg ner sparrisen och koka den mjuk, men med ett litet tuggmotstånd kvar.
  3. Pocherade ägg: Koka upp 1 liter vatten med ättika och salt i en vid kastrull eller traktörpanna och sänk sedan temperaturen ett snäpp. Knäck ner äggen ett och ett i det sjudande vattnet. Sjud tills äggen är fasta.
  4. Servering: Placera ut skinkskivorna på 4 tallrikar, lägg på sparrisarna och toppa med ägget. Strö lite flingsalt ovanpå sparrisarna och ägget. Ringla över olivolja, lägg på krutongerna och plocka över lite basilika.

Tips från kocken

"Vinförslag: 2190 Pierre Sparr Pinot Gris Réserve, Frankrike"

Passar till

Efterrätt
Hallonglass
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.