Annons

Pastasallad med pesto och skinka

20min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av Anna Pettersson Kategori Sallad 20 augusti, 2012 Tidning matmagasinet
Pastasallad med pesto och skinka

Ingredienser

400 g
penne
150 g
sockerärtor - halverade
70 g
bladspenat
300 g
parmaskinka - tunt skivad

Pesto

1 dl
pinjenötter - ca 50g
2 kruka
basilika
1  
vitlöksklyfta
1.5 dl
Olivolja
100 g
riven parmesan

Tillbehör

   
hyvlad parmesan

Tillagning

20min
  1. Pesto: Rosta pinjenötterna på medelvärme 5 min i en torr stekpanna tills de fått färg. Mixa basilikablad, pinjenötterna och vitlöken med en stavmixer eller i en mixer. Tillsätt olivoljan lite i taget. Tillsätt parmesan och rör om. Smaka av med salt.
  2. Koka pastan enligt paketet. När 2 min av koktiden återstår, lägg ner sockerärterna i pastavattnet. Koka 2 min och häll sedan av vattnet och låt pastan svalna något.
  3. Tillsätt peston i pastan och sockerärterna och blanda ner spenaten. Hyvla över parmesan och servera med parmaskinkan.

Tips från kocken

"Fotograf Carin Pålsson"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.