Annons

Päroninkokta päron med kolasås och mynta

3h
0
Betygsätt
6 Portioner
Av Chateau Foret Kategori Efterrätt 24 augusti, 2012 Tidning mat & vänner
Päroninkokta päron med kolasås och mynta

Ingredienser

6  
päron
2 dl
Vatten
1.5 dl
Socker
75 cl
päron- eller äppelmust

Brownie

175 g
Smör
350 g
Socker
50 g
kakao
35 g
mörk sirap
175 g
Ägg
175 g
mjöl
100 g
valnötter (kan uteslutas)
6 g
Salt
15 g
vaniljsocker

Kolasås

1 burk
Kondenserad mjölk
   
Grädde

Myntacrème

1 dl
färskost - typ Philadelphia
2 msk
Florsocker
1 msk
färsk mynta - finstrimlad

Tillagning

3h
  1. Skala och kärna ur päronen underifrån. Koka upp vatten, socker och must till en lag. Sjud päronen i lagen tills de blivit mjuka. Låt päronen svalna i lagen.
  2. Brownie: Blanda allt med vinge i assistent alternativt för hand. Stryk ut på bakplåtspapper i långpanna, baka på 175° i 15–20 minuter.
  3. Kolasås: Koka hela burken i gryta med rikligt med vatten i 3 timmar. Kallspola och låt bli helt kall. Öppna och rör ut innehållet med grädde till önskad konsistens. Håller någon vecka i kylen.
  4. Myntacrème: Rör ihop alla ingredienser.
  5. Servering: Skär av kanterna på brownien och låt dessa torka i rummet, eller snabbtorka i ugnen på 120°. Mixa kanterna till pulver. Skär brownien i passande bitar; på bilden är den skuren i tunna fyrkanter. Ställ 1 1/2 päron på varje tallrik och servera med kolasåsen och myntacrèmen. Avsluta med att strö browniesmulorna över.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.