Annons

Parmesanflarn med citroncrème och löjrom

15min
2
4
8 Portioner
Av Anna Wendt Kategori Smårätter 4 september, 2012 Tidning elle mat & vin
Parmesanflarn med citroncrème och löjrom

Ingredienser

250 g
färskriven parmesanost
1 burk
löjrom
1 st
rödlök
   
persilja

Citroncrème

2 dl
crème fraiche
1 st
citron (skalet)
   
Salt
   
peppar

Tillagning

15min
  1. Sätt ugnen på 175°. Riv parmesanosten och fördela den i runda ringar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 5–8 minuter tills parmesanen får en gyllene färg. Passa så att de inte bränns.
  2. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick citroncrème på varje flarn. Toppa med lite löjrom och finhackad rödlök och dekorera med färska örter. Strö till sist över lite salt och peppar.

Tips från kocken

"Parmesanflarnen går bra att göra i förväg och spara i en lufttät burk ett par dagar. Även citroncrèmen kan förberedas och förvaras i kyl."

Passar till

Dela:
Annons
Bild för rebecca
rebecca säger:

Kul att höra. De är en liten favorit på redaktionen faktiskt :)

Piien säger:

Serverade dessa som tilltugg till fördrinken på nyår. Jättegoda och uppskattade!

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.