Annons

Paprika- och svampwok med biff

20min
0
1.5
4 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Huvudrätt 21 augusti, 2012 Tidning matmagasinet
Paprika- och svampwok med biff

Ingredienser

Paprika- och svampwok med biff

250 g
shiitake eller annan svamp
600 g
biff
1 tsk
Salt
2 krm
svartpeppar
2 st
gula lökar- skuren i bitar
3 st
paprikor i olika färger- i bitar
1 st
stjälk finhackad citrongräs
1 st
bit finriven färsk ingefära
1 st
finhackad röd chilifrukt
1 dl
ostronsås
0.5 dl
Vatten
1 kruka
thaibasilika eller vanlig basilika

Tillagning

20min
  1. Dela större svampar. Hetta upp en wok eller stor panna med 1 msk olja. Stek biffarna 2–3 min på varje sida, beroende på hur rosastekt du vill ha köttet. Salta och peppra under tiden. Ställ åt sidan medan du wokar grönsakerna.
  2. Woka svamp och löken i resten av oljan tills löken börjar mjukna, lägg i paprika, citrongräs, ingefära och chili och woka några minuter. Häll i ostronsås och vatten och koka upp.
  3. Skiva biffen i strimlor och blanda ner den i woken. Blanda ner basilikabladen och servera med ris. Foto: Ulrika Pousette

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Servera med ris."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.