Annons

Panna cotta på yoghurt

2h
0
Betygsätt
8 Portioner
Av Chateau Foret Kategori Efterrätt 26 augusti, 2012 Tidning mat & vänner
Panna cotta på yoghurt

Ingredienser

Panna cotta

4 dl
Grädde
1 dl
Mjölk
1  
vaniljstång
1 dl
Socker
4  
gelatinblad - blötlagda
4 dl
turkisk yoghurt

Körsbärskräm

3  
Ägg
175 g
Socker
150 g
körsbärspuré
1 msk
citronsaft
1  
gelatinblad - blötlagt
150 g
Smör

Maränger

50 g
äggvita
50 g
Florsocker
50 g
Socker

Servering

   
pistaschmandlar - rostade och hackade
   
citronmeliss
   
limeskal
   
inkokta körsbär eller god körsbärssylt

Tillagning

2h
  1. Koka upp grädde och mjölk med vaniljstång och socker. Rör sedan ner gelatinbladen och när det hela svalnat något, rör ner yoghurten. Rör slätt och häll upp i form. Låt stelna i kyl i minst 2–4 timmar.
  2. Körsbärskräm: Blanda ägg, socker, körsbärspuré och citron i en gryta, sjud med konstant omrörning på mellanvärme till en kräm. Ta av från värmen, tillsätt gelatin och smör. Rör slätt, sila och kyl.
  3. Maränger: Vispa till hårt skum. Spritsa ut på silikonmatta och torka i ugn på 70° över natten.
  4. Servering: Spritsa ut körsbärskräm på panna cottan. Strö ut pistaschmandlar, citronmeliss, limeskal, maränger och körsbär eller körsbärssylt före servering.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.