Annons

Pannacotta med kaffe och choklad

3h 30min
0
5
6 Portioner
Av recept.se Kategori Efterrätt 2 juli, 2012 Tidning baka
Pannacotta med kaffe och choklad

Ingredienser

3 st
Gelatinblad
2 dl
Vispgrädde
3 dl
standardmjölk
1.5 dl
brun farin
1 tsk
äkta vaniljpulver
4 tsk
Snabbkaffe
125 g
mörk choklad - 70 %
1 msk
Honung
1 dl
Mellangrädde

servering

   
Riven choklad
   
hallon

Tillagning

3h 30min
  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker och rör om tills det lösts upp; ta av från plattan. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddmjölken. Tillsätt vanilj och snabbkaffe, rör tills pulverkaffet är helt upplöst. Sila blandningen genom en sil och låt svalna i några minuter. Fördela smeten i 6 glas och ställ kallt i minst 3 timmar.
  2. Chokladkräm: Sjud upp grädde och honung i en kastrull; ta av från värmen. Hacka chokladen och låt den smälta i grädden under omrörning, cirka 2 minuter.
  3. Servering: Fördela chokladkrämen över panna cottan. Toppa med riven choklad och färska hallon.

Passar till

Efterrätt
Hallonglass
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.