Annons

Panforte

1h 20min
0
Betygsätt
1 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 7 augusti, 2012 Tidning baka
Panforte

Ingredienser

75 g
hasselnötter
75 g
mandlar
175 g
suckat
0.5 dl
kakao
1 dl
Vetemjöl
0.5 tsk
kanel
1 krm
kryddnejlika
1 krm
stött kardemumma
1 krm
malen ingefära
1 krm
malen muskot
2 dl
Florsocker
1 dl
Honung

Tillagning

1h 20min
  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta hasselnötterna i 5–10 minuter, låt dem svalna och gnid av skalet med en handduk. Skålla och skala mandeln. Hacka nötter och mandel grovt och blanda ihop med suckat, kakao, mjöl och kryddor i en stor skål. Värm florsocker och honung på låg värme, och rör tills sockret löst sig. Om du har en termometer, koka sedan utan att röra tills termometern visar 115°. Har du ingen termometer kan du göra kulprov genom att droppa en droppe smet i ett glas med kallt vatten; om smeten är klar blir den till en mjuk kula när du rullar den mellan fingrarna.
  2. Ta av kastrullen från värmen, och blanda ihop sockerhonungen med övriga ingredienser. Värm ugnen till 150°. Smörj en form med avtagbar kant och 20 cm i diameter. Klipp ett runt bakplåtspapper och lägg det i botten på formen. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 35 minuter. Låt kakan kallna.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.