Annons

Oxfilé med savojkål och bacon

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 10 september, 2012
Oxfilé med savojkål och bacon samt smördegsinbakad potatis och senapscrème

Ingredienser

Smördegsinbakad potatis

400 g
potatis
125 g
svamp
1 st
vitlöksklyfta
175 g
Smör
1 st
Ägg
   
Smör
   
Salt

Senapscrème

1 msk
dijonsenap
1 msk
skånsk senap
1 msk
Florsocker
1 krm
Coleman´s senapspulver
1 dl
Vispgrädde
720 g
Oxfilé - i fyra bitar
   
Smör
   
salt och svartpeppar
175 g
savojkål
100 g
bacon
   
Salt

Tillagning

  1. Smördegsinbakad potatis: Värm ugnen till 190°. Skala och riv potatisen grovt. Stek den mjuk i smör på låg temperatur och låt den kallna. Stek svampen i smör till fin färg, finhacka och tillsätt vitlöken.
  2. Kavla ut smördegen i en platta på cirka 15x25 cm och lägg den på ett bakplåtspapper. Blanda svamp och potatis,smaka av med salt och lägg ut ett jämnt lager ovanpå smördegen. Rulla ihop smördegen som en rulltårta.
  3. Lättvispa ägget och pensla rullen med det. Ugnsbaka smördegspotatisen cirka 35 minuter. Kyl ner den.
  4. Senapscrème: Blanda samtliga ingredienser till senapscrèmen och vispa den fluffig.
  5. Värm ugnen till 150°. Salta och peppra köttet. Bryn det i smör till fin färg och ugnsbaka det i cirka 15 minuter tills kärntemperaturen är 52°.
  6. Skär savojkålen i mindre bitar och finstrimla baconet. Stek baconet knaprigt och lägg ner savojkålen tillsammans med 1 msk vatten. Låt det bräsera i cirka 3 minuter tills det är lagom tuggmotstånd på kålen.
  7. servering: Skär 4 skivor av den smördegsinbakade potatisen och stekt bitarna knapriga på snittytorna. Arrangera savojkålen på tallriken med oxfilén.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.