Annons

Örtkryddad lammstek med getost

1h 45min
0
Betygsätt
6 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 9 september, 2012
Örtkryddad lammstek med getost

Ingredienser

Örtkryddad lammstek

1.5 kg
urbenad lammstek
2 msk
Olivolja
3 st
vitlöksklyftor
   
finhackad färsk rosmarin
   
finhackad färsk salvia

Garnering

200 g
getost
   
färska örter
   
skal från 1 citron

Tillagning

1h 45min
  1. Sätt ugnen på 175°. Gnid in steken med olivolja. Skala och skär vitlöken i mindre bitar. Stick med en vass kniv hål i steken och peta in vitlöksbitarna. Gnid in med salt, peppar, salvia och rosmarin. Sätt in steken mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme.
  2. Använd stektermometer, innertemperaturen ska visa 65–70° beroende på om du vill ha den rosa eller genomstekt.
  3. Linda in köttet i smörpapper eller folie och låt vila cirka 30 minuter före servering. Skär köttet i tunna skivor. Garnera med smulad getost och örter.

Tips från kocken

"Foto: Matilda Lindeblad"

Passar till

Bakverk & kakor
Rabarberflarn
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.