Annons

Nöttoppar med marsipan

40min
0
Betygsätt
25 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 30 juli, 2012 Tidning isabellas
Nöttoppar med  marsipan

Ingredienser

2 st
Ägg
1 dl
Socker
100 g
blandade nötter
2 dl
mjöl
115 g
Marsipan
100 g
Mörk choklad
   
bakglitter
25 st
hela valnötter
   
bakplåtspapper

Tillagning

40min
  1. Vispa ägg och socker pösigt. Hacka nötterna (ej valnöt­terna) fint, rör ner mjöl och nöthack i äggmassan. Skär marsipanen i små bitar, lägg dem i smeten och blanda ordentligt. Sätt ugnen på 200°. Lägg bakplåtspap­per på en plåt, och fördela smeten med sked i 25 små klickar på plåten.
  2. Grädda kakorna i ca 10 minuter tills de är gyllene. Ta ut och låt dem svalna. Smält chokladen över vattenbad och doppa kakorna till hälften i chokladen. Lägg en nöt på varje kaka och strö lite bakglitter ovanpå. Låt chokladen stelna innan kakorna serveras.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.