Annons

NötNougat

24h
0
5
Portioner
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 28 augusti, 2012 Tidning isabellas
NötNougat

Ingredienser

200 g
nougat
100 g
mörk choklad - minst 70 %
100 g
hela hasselnötter
50 g
torkade tranbär

Tillagning

24h
  1. Bryt nougat och choklad i grova bitar, smält dem tillsammans i ett vattenbad, passa så det inte kommer ånga i. Rosta hasselnötterna i 200° varm ugn i 10 minuter. Ta ut dem, lägg i en ren handduk och gnid av skalen.
  2. Vänd ner nötter och tranbär i nougatblandningen. Häll massan i en form med måtten 10 x 15 cm som du klätt med bakplåtspapper. Ställ formen i kylskåpet i 3 timmar elleröver natten, så massan stelnar. Skär nougatgodiset i avlånga bitar.
  3. TIPS Om du inte har en form med rätt mått kan du vika en av dubbelt bakplåtspapper som du fäster med gem eller tejp i hörnen.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.