Annons

Nässelrisotto

30min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 25 juni, 2012

Ingredienser

2 l
nässlor
1 l
champinjoner
0.5 st
purjilök
2 st
vitlöksklyfta
2 msk
rapsolja
5 dl
avoriris
8 dl
grönsaksbuljong
2 dl
vitt vin
1.5 dl
riven stark prästost
2 msk
sötstark senap
1 krm
nymald svartpeppar
0.5 tsk
Salt

Tillagning

30min
  1. Lägg ner nässlorna i kokande vatten och låt koka ca 2 min .
  2. .Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Ansa och grovhacka champinjonerna.
  4. Hetta upp en vid kastrull och fräs löken.
  5. Lägg i svamp och rör om.
  6. Häll på riset och låt det fräsa någon minut.
  7. Späd med buljong och vin, lite i taget, och låt riset suga upp alla buljong innan mer hälls i.
  8. Koka riset på mycket svag värme ca 20 minuter. Det ska bli mjukt och krämigt.
  9. Rör ner osten och nässlorna i risotton och smaksätt med timjan, senap, salt och peppar från kvarnen.
  10. Servera med sallad, rökt sidfläsk och en syrlig vinägrett.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.