Annons

Müslibars

24h
0
1
12 Stycken
Av Bakarna Kategori Bakverk & kakor 3 juli, 2012 Tidning baka
Müslibars

Ingredienser

160 g
Smör
1.5 dl
ljus sirap
125 g
Ljust muscovadosocker
125 g
havregryn
100 g
kokosflingor
605 g
torkade aprikoser - finhackade
30 g
torkade fikon - finhackade
65 g
cornflakes
65 g
solrosfrön
40 g
torkade tranbär
60 g
hackade hasselnötter
60 g
russin

att dppa i eller ringla över

100 g
choklad

Tillagning

24h
  1. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form, cirka 22x22 cm. Smält ihop smör, sirap och muscovadosocker i en kastrull. Lägg alla övriga ingredienser i en stor skål. Häll sirapsblandningen över ingredienserna i skålen, rör ihop tills allt är väl blandat.
  2. Tryck ut blandningen i den förberedda bakformen och platta till hårt med en sked. Täck med bakplåtspapper och ställ i kyl till nästa dag. Ta fram formen och lossa kakan. Skär den i bitar och doppa bitarnas botten i smält choklad, eller ringla smält choklad över.

Passar till

Bakverk & kakor
Müslikakor
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.