Annons

Mousse på mango och vit choklad

1h
0
Betygsätt
6 Portioner
Av recept.se Kategori Efterrätt 24 augusti, 2012 Tidning mat & vänner
Mousse på mango och vit choklad

Ingredienser

Mousse

2.5 dl
Mjölk
2.5 dl
Grädde
5  
gelatinblad - blötlagda
350 g
vit choklad - hackad
4 dl
mangojuice eller mangopuré
0.5 dl
citronsaft
5 dl
Grädde

Mangosorbet

5 dl
mangopuré
2 dl
Vatten
0.5 dl
citronsaft
2  
gelatinblad - blötlagda

Servering

1  
mogen mango
   
kokosflingor

Tillagning

1h
  1. Mousse: Koka upp mjölk och 2 1/2 dl grädde, häll detta över chokladen och rör slätt. Tillsätt gelatinbladen, mangojuicen och citronsaften. Låt svalna något, tillsätt sedan den sista grädden (5 dl). Häll upp i burk och ställ i kylen över natten.
  2. Mangosorbet: Blanda mangopuré, vatten och citronsaft. Ta 1/2 dl av blandningen och värm på spisen. Tillsätt gelatinbladen och låt dem smälta. Blanda sedan allt och kör i glassmaskin.
  3. Servering: Skär upp lagom stora bitar av mangon. Rosta kokosflingorna i torr panna eller varm ugn. Vispa upp moussen på samma sätt som man vispar grädde; vispa inte för länge! Skeda upp mangosorbet och vit chokladmousse.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.