Annons

Minichokladsemlor med chokladganache och polkagrädde

2h 30min
0
Betygsätt
25 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 21 juni, 2012 Tidning baka
Minichokladsemlor med chokladganache och polkagrädde

Ingredienser

Vetebullarna

2.5 dl
Mjölk
25 g
Jäst
1 dl
Socker
1 tsk
Salt
7.5 dl
Vetemjöl
1 dl
kakao
100 g
rumstempererat smör

Chokladganache - 8 små semlor

1 dl
Mellangrädde
1 msk
Honung
125 g
mörk choklad - 70%

Polkagrädde - 8 små semlor

2 dl
Grädde
10  
Polkagriskarameller
   
Florsocker

Tillagning

2h 30min
  1. Värm mjölken till 37°. Häll den i en bunke, smula i jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt socker, salt, kakao och mjöl. Klicka i smöret och arbeta ihop till en smidig deg som släpper bunkens kant. Låt jäsa i 45 minuter. Dela degen på mjölat bakbord i 25 bitar och rulla dem till runda bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i cirka 25 minuter. Värm under tiden ugnen till 225°. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 5–7 minuter.
  2. Chokladganache: Sjud upp grädde och honung i en kastrull, ta av från värmen. Hacka chokladen och låt den smälta i grädden under omrörning, cirka 2 minuter. Ställ svalt att stelna.
  3. Polkagrädde: Krossa polkagriskaramellerna fint i mortel. Vispa grädden och vänd ner polkagriskrosset.
  4. Montering: Skär ett lock av varje bulle. Ta bort lite av bullarnas inkråm med gaffel och fyll dem med chokladganache. Spritsa ut polkagrädde över fyllningen och lägg på locket. Pudra över florsocker.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.