Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Mazarinbakelser med blåbär
Mazarinbakelser med blåbär

Mazarinbakelser med blåbär

Blåbär När min bror fyllde år i förra veckan bakade jag små mazarinbakelser.

Eftersom det skulle serveras lite av varje på dessertbordet fyllde jag upp en springform med smet och skar jag upp den bakade kakan i munsbitar (och kanske lite för att slippa trycka ut degen i så många portionsformar…).

Såhär i blåbärstider tyckte jag att det passade utmärkt att bre en blåbärsglasyr över den saft[ga mandelkakan. Både för ögat och gommen.
Under mandelsmeten gömmer sig ett lager av mördeg. Den degen man även kan kalla 1-2-3- deg. En del socker, två delar smör, tre delar mjöl. Ett mycket enkelt och användbart recept att ha i huvudet när det ska bakas utan recept!  Ibland tillsätts även ägg eller bara äggula i mördeg. Det hela ägget gör kakorna sega och gulan gör dem spröda.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.