Annons

mazarinbakelser med blåbär

1h
0
Betygsätt
Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Bakverk & kakor 29 augusti, 2012

Ingredienser

mördeg

100 g
socker 1 1/4dl
200 g
Smör
300 g
mjöl (5 dl)

fyllning

200 g
Smör
500 g
mandelmassa
6 st
Ägg

glasyr

100 g
Florsocker
1 msk
blåbärssylt

Tillagning

1h
  1. Mördeg(bara hälften behövs, resten kan användas till småkakor eller sparas i frys): Vispa socker och smör poröst.
  2. Sikta ner mjölet och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i en form( ca 30 cm). Ställ i kylen ca 30 min.
  3. fyllning: Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Vispa smör och riven mandelmassa mjukt.
  5. Vispa ner äggen ett i taget. Klicka ut smeten över mördegsbotten.
  6. Grädda 20- 25 min. Ta ut och låt kallna.´
  7. Glasyr: Blanda ihop ingredienserna och häll över kakan.
  8. Låt stelna och skär upp kakan i bitar. Garnera med blåbär

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Servera gärna med en klick grädde!"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.