Annons

Matjessillcheesecake med rödlök, dill och forellrom

3h
4
4
1 Stycken
Bild för Markus Aujalay
Av Markus Aujalay Kategori Huvudrätt 3 september, 2012
Matjessillcheesecake med rödlök, dill och forellrom

Ingredienser

200 g
kavring
25 g
Smör
150 g
matjessill
3 dl
kesella
2 dl
crème fraiche
1 st
rödlök
1 kruka
dill
1 kruka
Gräslök
   
salt och peppar
3 st
Gelantinblad
4 msk
citron (färskpressad juice)
   
forellrom

Tillagning

3h
  1. Mixa kavringen till smulor och häll i smält smör. Lägg blandningen i botten på en form med löstagbara kanter. Ställ kallt.
  2. Hacka matjessillen och blanda med kesella, crème fraiche samt det mesta av den finhackade rödlöken och de hackade örterna, smaka av med salt och peppar.
  3. Blötlägg gelatinbladen. Koka upp citronsaften och lägg i gelatinbladen. Vänd ner det smälta gelatinet i sill- och lökblandningen och häll i formen.
  4. Strö lite extra rödlök och örter på toppen. Låt stå kallt minst 2 timmar innan servering.
  5. Garnera med forellrom. Skär upp cheesecaken i bitar.

Passar till

Dela:
Annons
Bild för Kicki76
Kicki76 säger:

Gott!

Cosmonita säger:

Gjorde denna igår. Jättegod som en av komponenterna till midsommarbuffén!

Bild för rebecca
rebecca säger:

Visst gör det! Jag ska göra den till midsommar, hoppas på stordåd :)

Ekebacken säger:

Låter fantastiskt gott!

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.