Annons

Marshmallow cookies

0
5
30 Stycken
Av Anna Wendt Kategori Efterrätt 28 juni, 2012 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

   
marshmallows
   
grillpinnar

kakor

200 g
rumsvarmt smör
4.5 dl
Farinsocker
0.75 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
2 st
Ägg
6.5 dl
havregryn
3 dl
mjöl
1 tsk
Salt
1 tsk
bikarbonat
300 g
hackad mörk choklad av god kvalitet

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180°. Blanda farinsocker, strösocker, vanilj och smör tills det blir krämigt. Vispa äggen lätt. Häll i äggen och havregrynen, rör om.
  2. Blanda mjöl bikarbonat och salt i en skål. Tillsätt mjölblandningen och arbeta väl. Hacka chokladen grovt och rör ner den i smeten. Forma små runda kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna 8–12 min beroende på storlek. Låt svalna.
  3. Trä marshmallowsen på en grillpinne och låt var och en grilla dem tills de blir mjuka, det tar ca 1–2 minuter. Kläm marshmallowsen mellan två kakor och tryck ihop.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.