Annons

Marängnästen med citronkräm

30min
0
3.3
6 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Efterrätt 23 augusti, 2012 Tidning matmagasinet
Marängnästen med citronkräm

Ingredienser

Maräng

4 st
Äggvitor
0.5 tsk
vinäger
2 dl
Socker

Citronkräm

4 st
Äggulor
1 dl
Socker
1 st
citron - finrivet skal
3 msk
pressad citron

Tillbehör

3 dl
Vispgrädde
250 g
jordgubbar eller hallon
1 msk
Florsocker

Tillagning

30min
  1. Sätt ugnen på 100º. Vispa äggvitorna till skum med vinägern. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Spritsa ut rundlar med ett extra varv vid kanten. Det går också att klicka ut marängen och göra en fördjupning i mitten. Blir det smet över, spritsa ut till maränger.
  2. Grädda ca 2 tim tills nästena känns lätta och släpper papperet. Får de färg, sänk temperaturen till 80º.
  3. Citronkräm: Sjud alla ingredienser till en tjock kräm under vispning. Passa noga så att det inte blir för varmt. Kyl i vattenbad under lock.
  4. Lägg kräm, vispad grädde och bären i nästena. Sikta ev över lite florsocker. Foto: Ulrika Pousette

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Allt kan förberedas men marängen och krämen bör inte läggas ihop förrän strax före serveringen."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.