Annons

Mandelwhoopie med kanelfyllning

45min
0
Betygsätt
20 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 26 augusti, 2012 Tidning baka
Mandelwhoopie med kanelfyllning

Ingredienser

Mandelwhoopie

50 g
smör - rumsvarmt
0.5 dl
solrosolja
1.25 dl
Socker
1 st
ägg - rumsvarmt
3.5 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
0.5 tsk
Salt
1.5 tsk
vaniljsocker
0.75 dl
Mjölk
75 g
mandelmassa - riven

kanelfyllning

125 g
smör - rumsvarmt
4.5 dl
Florsocker
2 tsk
kanel
2 tsk
kokande vatten

dekorering

   
sockerkulor

Tillagning

45min
  1. Mandelwhoopie: Värm ugnen till 175°. Vispa ihop smör, solrosolja och socker. Tillsätt ägget och vispa till en fluffig smet. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner detta. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en smet – rör inte mer än att allt precis blandats. Tillsätt mandelmassan. Fyll en spritspåse med rund tyll med smet och spritsa ut runda plättar på en plåt, lika stora som en 5-krona. Spritsa inte för tätt. Du kan också klicka ut smeten med en sked. Grädda långt ner i ugnen i ca 12 minuter.
  2. Kanelfyllning: Vispa smöret fluffigt och tillsätt florsockret lite i taget under vispning. Tillsätt kanel tillsammans med vatten och vispa till en slät smet.
  3. Montering: Spritsa kräm på den platta sidan på hälften av kakorna, eller fördela krämen med en sked. Lägg ihop med resterande kakor och dekorera kanterna med sockerkulor.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.