Annons

Mammas matjessilltårta

45min
0
Betygsätt
6 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Smårätter 26 juni, 2012

Ingredienser

1 st
röd lök
1 st
gul lök
0.5 dl
vitvinsvinäger
1 msk
Socker
0.5 dl
olja
3 burk
matjessill
1 st
äpple
1.5 dl
gräddfil
1.5 dl
majonnäs
1 msk
spad från sillen
1 tsk
dijonsenap
3 st
kokta ägg
   
sallad och gräslök till garnering

Tillagning

45min
  1. Finhacka löken. Hacka sill och äpple.
  2. Blanda olja, vinäger och socker i en bunke och tillsätt löken. Låt stå ca 30 min.
  3. Ta löken ur spadet och blanda med sillen och äpplet.
  4. Lägg ut blandningen på ett fat.
  5. Blanda ihop gräddfil, majonnäs , senap och spad.
  6. Häll såsen över sillblandningen.
  7. Garnera med ägg sallad och gräslök.
  8. Avnjut tillsammans med färskpotatis.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Den här tårtan uppskattas av de flesta, även de som inte vanligtvis är några sillälskare!"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.