Annons

Majsplättar med Tomat- och koriandersalsa

20min
0
5
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Smårätter 6 juli, 2012

Ingredienser

Majsplättar

2 burk
majs á 300 g
4 st
Äggulor
4 msk
Vetemjöl
   
salt och peppar

Tomat- och koriandersalsa

4 st
tomater
1 st
rödlök
1 kruka
färsk koriander
1 st
hackad vitlöksklyfta
0.5 tsk
sambal oelek
1 tsk
Salt

Tillagning

20min
  1. Hacka hälften av majsen fint.
  2. Blanda all majs med mjöl, ägg, salt och sambal oelek. Det ska gå att forma lösa biff med händerna, gör det inte det så tillsätt med mjöl.
  3. Hetta upp olja i en panna. Stek plättarna gyllenbruna på hög värme.
  4. Skär bort innanmätet från tomaterna och finhacka dem tillsammans med lök.
  5. Blanda hackat med vitlök, koriander, olja, sambal oelek och salt

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Servera tillsammans emd revbensspjäll eller grillad kyckling."

Passar till

Smårätter
Grillspett
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.