Annons

Lussekatter

2h
0
2.8
30 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 16 juli, 2012 Tidning baka
Lussekatter

Ingredienser

50 g
Jäst
150 g
Smör
5 dl
Mjölk
250 g
kesella
1 st
Ägg
2 paket
saffran
3 dl
Socker
0.5 tsk
Salt
17 dl
Vetemjöl
   
russin

Tillagning

2h
  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda med mjölken, värm till 37°. Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt kesella, ägg, saffran, socker och salt och arbeta till sist ner mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa under duk i bunke i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på bakbordet, arbeta den blank och slät och dela den i två delar, en till lussekatter och en till saffransbullar.
  2. Dela degen i 15 delar som rullas ut till smala längder. Snurra längderna från varsitt håll till lussekatter som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Tryck i russin i ändarna och låt jäsa ytterligare 20–30 minuter, till dubbel storlek. Pensla sedan lussekatterna med ägg och grädda i cirka 8 minuter, tills de fått fin färg.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.