Annons

Lussebullar

2h 30min
1
4.5
40 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 15 augusti, 2012 Tidning baka
Lussebullar

Ingredienser

50 g
Jäst
100 g
Smör
5 dl
Mjölk
250 g
kesella
1 g
saffran
1.5 dl
Socker
0.5 tsk
Salt
15 dl
Vetemjöl
1 dl
russin
1 st
ägg till pensling

Tillagning

2h 30min
  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt, 37°. Häll degspadet över jästen, och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den är blank och smidig och släpper bunkens kanter.
  2. Låt jäsa övertäckt cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet, och dela den i cirka 40 bitar. Rulla varje del till en smal rulle och forma lussekatter. Tryck ner russin i dem på valfria ställen. Jäs lussekatterna i cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 225°. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg och grädda dem i 5–8 minuter.

Passar till

Bakverk & kakor
Pepparkaksmuffins
Dela:
Annons
Trudchen säger:

Wunderbar und super lecker. Vielen Dank für das tolle Rezept.
Heilig Abend backe ich wieder für meine Familie dieses tolle Rezept.

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.