Annons

Lime- och ingefärsmarmelad

30min
0
2.5
1 Stycken
Av recept.se Kategori Safta & sylta 21 juni, 2012

Ingredienser

Lime- och ingefärsmarmelad

4 st
limefrukter - ca 400 g
50 g
färsk ingefära
2 dl
syltsocker
1 dl
Vatten

Tillagning

30min
  1. Skrubba limefrukterna i hett vatten. Riv skalet, gärna med ett zestjärn, och skär ut fruktköttet. Skär bort allt det vita. Skala och riv ingefäran fint. Lägg fruktkött, skal och ingefära i en kastrull; tillsätt vatten och koka upp; låt koka utan lock i 5 minuter.
  2. Rör i socker och låt sjuda under omrörning i 10–15 minuter. Gör marmeladprov: Klicka lite marmelad på en kall tallrik och dra en sked igenom så att ett spår bildas. Om marmeladen rinner ihop igen behöver den koka ytterligare en stund. Om spåret stannar kvar är den klar.
  3. Fyll marmeladen på steriliserad varm burk. Förslut och förvara svalt.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.