Annons

Laxtartar

20min
0
Betygsätt
8 Stycken
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Smårätter 23 augusti, 2012 Tidning matmagasinet
Laxtartar

Ingredienser

Laxtartar

200 g
gravad lax
1 msk
kapris
2 tsk
dijonsenap
1 tsk
svensk söt senap
2 msk
finhackad dill
1 nypa
vitpeppar
8 st
brödrundlar av danskt rågbröd

Garnering

0.5 dl
gräddfil
50 g
löjrom

Tillagning

20min
  1. Hacka lax och kapris riktigt fint. Blanda hacket med senap och dill. Vrid över lite vitpeppar.
  2. Låt stå i kylen minst 30 min. Lägg tartaren på brödrundlarna. Hit kan förberedas och förvaras i kyl. Toppa med yoghurt och rom precis före servering. Ulrika Pousette

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Dansk rågbröd kan ersättas med pumpernickel."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.