Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Långbakad fläskkarré
Långbakad fläskkarré

Långbakad fläskkarré

Varmrätt När jag växte upp åt vi grillad fläskkarré till middag varje fredag. Ja, VARJE fredag året om.

Pappa gick ut på altanen och grillade de marmorerade köttbitarna i ur och skur, stålade sommarsol och isande snöoväder. Såserna och salladerna varierade från vecka till vecka men klyftpotatisen och den grillade karrén var ett stående inslag. Man skulle kunna tro att jag tröttnat på den ideliga middagen vid det här laget- men icke! Om jag var tvungen att välja en enda proteinkälla att äta resten av livet skulle det bli fläskakarré. Jag älskar fläskarré, älskar den grillad, älskar den plommonspäckad, älskar den i form av pulled pork, kallskuren mm mm. I likhet med kossans motsvarighet- högrev tycker jag att den vinner på långsam tillagning i låg temperatur dvs. lågtempererad.

I fredags ville jag återuppliva gamla minnen och bjöd på en "fredagsmiddag á la Familjen Lansing" här hemma. Men i min lilla lägenhet utan både balkong och altan hade jag inget annat val än att tillaga den inomhus. Eftersom jag ogillar att ”grilla” uppskivat kött i ugnen fick den bli helstekt. Jag stoppade in stycket i fryst tillstånd och lät den vara inne på starx under 100 graders värme i 24 timmar. När jag tog ut den ur ugnen gned jag in den med massor av örter och vitlök innan jag skivade upp den i kraftiga bitar och serverade med panmolle och klyftpotatis. Köttet blir så mört och smakrikt att man blir tårögd för mindre!

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.